Istoria usilor pliante

Usile pliante s-au dovedit a fi extrem de folositoare in diverse locuri din casa. Cu o singura miscare, usa se pliaza in doua si deschide calea in fata noastra. Insa usile au istoria lor, pentru ca de-a lungul timpului au avut diverse functii, stiluri si forme, in functie de necesitati. Asa ca ne intrebam cand si unde au aparut usile pliante? Care a fost scopul lor? Si de ce ar trebui sa ne intereseze acest lucru?

Usile pliante sunt foarte folositoare si necesare in acele spatii in care nu exista loc suficient pentru o usa normala cu deschidere in fata. In locuri precum bucatarii, subsoluri, dulapuri, garderobe si alte spatii inguste, usile pliante sunt perfecte. Acest model de usa are o istorie veche si o evolutie extraordinara. Primele usi pliante au fost descoperite chiar in Grecia Antica si in Imperiul Roman, alaturi de usi duble si usi glisante. In 1953 fondatorul Guy E. Dixon a obtinut primul brevet pentru usi pliante din lemn. Din acel moment, compania lui a inceput productia usilor pliante din diverse alte materiale si trendul a fost preluat.

Popularitatea acestor usi a crescut an de an. Oamenii au inceput sa inteleaga beneficiile pe care le ofera: fara manere, fara deschidere prea larga. Datorita acestei inventii putem acum sa inchidem anumite spatii din casa, lucru pe care nu l-am fi putut face foarte usor cu o usa normala. Aceste usi pot fi usor personalizate, pentru a se potrivi stilului decorativ existent deja in casa. Pot fi produse din orice tip de lemn, din PVC sau aluminiu si pot fi accesorizate dupa propriul gust. Rezultatul acestei popularitati crescute este evident: tot mai multe companii au inceput sa produca usi pliante, iar oferta de pe piata a crescut intr-un mod uimitor.

De-a lungul timpului au mai fost momente cand moda a impus alte tendinte si usile pliante au ramas in urma. Dar eficienta lor castiga de fiecare data si isi reiau locul in topul preferintelor consumatorilor. Datorita abilitatii lor de a crea spatii si de a oferi acces acolo unde usile clasice nu o pot face, usile pliante sunt recomandate de tot mai multi arhitecti si designeri. Aceste usi nu trebuie folosite doar pentru accesul in camera; de multe ori pot fi instalare pentru a ascunde anumite zone (debarale), pentru a partitiona anumite camere sau pentru a controla lumina naturala care intra in camera. In functie de arhitectura casei, acest tip de usa poate fi extrem de folositor si mult mai ieftin de achizitionat decat o usa traditionala.

Daca la inceputuri usile pliante erau destinate exclusiv utilizarii in interior, acum exista modele special create pentru exterior. Pot fi amplasate la intrarea principala, la intrarea in garaj, in hambar sau intre casa si terasa din gradina.

Data viitoare cand veti privi spatiul mic din baie si va veti intreba ce tip de usa sa folositi pentru dulap sau garderoba, luati in considerare beneficiile multiple oferite de usile pliante. Din momentul lansarii, la inceputul anilor ’50, au demonstrat oamenilor cat de eficiente sunt si cat de mult spatiu pot salva. Au trecut mai bine de 60 de ani de cand sunt folosite in aproape orice casa, iar acest lucru demonstreaza ca usile pliante sunt perfecte si pentru casa voastra.

Istoria usilor pliante

 

akon songs download
beyonce songs
cosmetic surgery chicago
website

Tags : , , , , 0 CommentsLeave a Comment

Ghidul tau autentic de shopping.